top of page

Blok Temsilciliği Seçiminde Vekalet Nasıl Verilir?

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2022



Kat malikleri kurulunda vekâleten oy kullanılmak istendiğinde, bu vekâlet için herhangi bir şekil şartı öngörülmemiştir. Bir başka deyişle sözlü, yazılı, basılı, işitsel vb. her türlü vekâlet geçerlidir.


Burada önemli olan, vekâlet verildiğini ispat edebilmektir. Muhtemel bir dava durumunda, kat malikleri kurulunda oy kullanan vekil, vekâleti ispat etmek durumunda kalacaktır.


Tam da bu nedenle, sözlü vekâlet geçerli olsa da tavsiye edilmez.

Günümüzde en geçerli ve kolay yol Whatsapp ya da SMS üzerinden vekâlet vermektir.


Emlak Konut, seçimde sadece dilekçe ile kendilerine iletilen vekaletlerin geçerli olacağını, dolayısıyla vekalet vermek isteyenlerin, vekalet vermek istediği kişinin bilgilerinin olduğu bir dilekçe yazarak imzalı kimlik fotokopisi ile birlikte kendilerine iletmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu şekilde iletilen vekaletler dışındaki vekaletlerin geçersiz olacağı bilgisi edinilmiştir. Bilginize sunarız.
Satış vaadine sahip sözleşme sahipleri Emlak Konut tarafından Kat Malikleri Genel Kurulu'na iletilecek vekaletname ile oy kullanacaklardır. Ancak, satış vaadi sözleşmesine sahip bağımsız bölüm sahipleri oy kullanma işlemi için vekil tayin edemeyeceklerdir. Bilgilerinize sunarız.

Emlak Konut tarafından blok temsilciliğine aday olma, kat maliki dışında birini aday gösterme, seçme ve seçilme konusunda usul ve esasların neler olduğuna dair sorumuza verilen yanıt şöyledir;
Şirketimiz Projelerinden olan Başkent Emlak Konutları Projesinde, 16.10.2022 tarihinde çoğunluk sağlanamaz ise 23.10.2022 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantılarına kat malikleri bizzat katılabilir veya kendilerini, kiracılarda dahil olmak üzere vekil eliyle temsil (oy kullanma, seçme ve seçilme) ettirebilirler.
Satış vaadi sözleşmesine sahip olan bağımsız bölüm sahipleri, Şirketimiz tarafından Kat Malikleri Genel Kuruluna iletilecek vekalet listesi ile oy kullanma, seçme seçilme hakkına sahip olacaklardır. Satış vaadi sözleşmesine sahip olanların vekalet verme gibi bir durumu söz konusu değildir.
Blok temsilcisi adaylığı için herhangi bir şekil şarttı yoktur. Yapılacak olan toplantılarda dileyen kat malikleri ve/veya kullanıcıları blok temsilcisi adayı olabilir. Şirketimize herhangi bir başvuruya gerek yoktur. Tapu ve/veya sözleşme sahibi olmayanlar da (kiracılar) blok temsilcisi adayı olabilirler. Aday olduğu bloğundaki kat malikleri tarafından seçilebilirler. Blok temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilebilirler. Ancak, Denetim Kurulu üyeliği için Site Yönetim Planının 21. Maddesi doğrultusunda Kat Maliki olma zorunluluğu vardır. Bilgilerinizi rica ederiz.

167 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page