top of page

Toplu Yapı Temsilciler Kurulu Teşkili ve Görevleri

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2022


Başkent Emlak Konutları Sitesi; Toplu Yapı kapsamında bulunan bloklardan, toplam 19 kişiden Müteşekkil Toplu Yapı Temsilciler Kurulunca yönetilir.

Toplu Yapı Temsilciler Kurulunda blok temsilcileri temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısı kadar oy hakkına sahiptirler.

Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri ve blok temsilcileri Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun Kararlarına uymakla yükümlüdürler. (Toplu Yapı Yönetim Planı Madde 21)


Toplu Yapı Yönetim Kurulu Teşkili ve Görevleri

Toplu Yapı Temsilciler Kurulu Şubat ayı sonuna kadar yapacağı toplantıyla konut alanları içinde yer alan blok temsilcilerinin kendi aralarından veya dışarıdan göstereceği adaylardan 5 kişiyi Toplu Yapı Yönetim Kuruluna iki yıl süreyle seçer.


5 kişiden Müteşekkil Toplu Yapı Yönetim Kurulu üyeleri Toplu Yapı Temsilciler Kuruluna katılan tüm blok temsilcilerinin yönettikleri bağımsız bölüm sayısının salt çoğunluğunun oyu ile seçilir. (K.M.K. Md. 71)


Toplu Yapı Yönetim Kurulunda yer alan her üyenin Toplu Yapı Yönetim Kurulunda bir oy hakkı vardır. Toplu Yapı Yönetim Kurulu, salt çoğunlukla toplanın ve toplantıda üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir.


Toplu Yapı Yönetim Kurulunun Görev, Yetki ve Sorumlulukları:

Blok dışındaki tüm ortak yer ve tesislerle ilgili olarak;

· Toplu Yapıyı, üçüncü kişiler önünde temsil eder.

· Toplu Yapının kapsadığı tüm alanları, Toplu Yapı-blokların ortak alanları vs.nin ihtiyaçları nın giderilmesi için gerekli olan tüm işlemler ile genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik ve bunun gibi bakım işleri ve asansör, kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi, tüm tesisatlar ve sigorta için kat maliklerinden avans, ek ödeme veya ortak gidere katılım payı olarak münasip miktarda tahsilatı yapar.

· Toplu Yapının yönetimiyle ilgili gelirleri kabul eder, yönetim dolayısıyla doğacak borçları öder,

· Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen (blok yapının hepsinin) kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapar ve kanuni ipotek hakkını kat mülkiyeti kütüğüne tescil ettirir,

· Konutlara ait işletme projesi yaparak, ortak alanlara ilişkin genel giderleri de bunlara dâhil ederek, kat maliklerinin ödemekle yükümlü oldukları giderlere ilişkin avansları Konut alanları her blok için ayrı ayrı tespit eder. Gerektiği takdirde bağımsız bölüm veya belirli bir blok ve alan nezdinde ayrı ortak gidere katılım payı tespit edebilir. Tespit edilen avansların ve ortak gidere katılımın paylarının tahsilini yapar. Toplanan bu avansların muteber bir bankada yönetim adına açılacak hesapta toplanmasını sağlar.

· Gelir getirici ortak yer ve tesisleri, yap-işlet-devret modeli de dâhil olmak üzere kiraya ve/veya işletmeye vermek ve bununla ilgili her türlü sözleşme ve akdedilecek bu sözleşmelerden doğan şahsi hakları tapu kütüğünde şerh ettirmek de dâhil diğer tüm işlemleri yapmak hak ve yetkisine sahiptir.

· Toplu Yapı Yönetim Kurulu üyelerine bir ücret ödenip ödenmeyeceği, ödenecek ise ne kadar ödeneceğine Toplu Yapı Temsilciler Kurulu karar verir. İşletme projesine karşılığı konur.

· Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun vereceği ve devredeceği yetkileri kullanır.

104 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page